dimarts, 31 de gener del 2012

Missatge als joves del MJS 2012

"Joves somniadors, fills d'un pare somniador"

Com cada any, el Rector Major dels salesians ens fa arribar el seu missatge als joves del MJS de tot el món. El d'aquest any ens convida, a partir del somni dels nou anys de Don Bosco a somniar com ell, però a no quedar-nos en els somnis sinó a fer-los realitat: El meu somni... el vostre somni... el somni de Déu, ens diu.

Posat en boca del mateix Don Bosco, és un missatge que traspua il·lusió i esperança i que, a la vegada ens proposa una sèrie de reptes. Vet aquí algun paràgraf. El missatge complert us el podeu baixar clicant aquí.

"Sigueu profetes nous, homes capaços d'indicar el camí a recórrer enmig de la desorientació de tants, la novetat que Déu fa germinar en el cor i en la història enmig de la incertesa i el que és variable. El sentit de la vida, com a profecia i com a missió, es converteix en un tresor immens per a la societat.


Ja no hi ha espai per a la mediocritat perquè la tebiesa i una espiritualitat gris ens estan forçant a alimentar dels rebuigs culturals del nostre temps. No gasteu la vostra joventut, estimats joves, vivint superficialment sense brúixola i sense energia! ¡Somieu en gran! Feu coses grans en la vostra vida!

La vida és testimoni en la mesura que es fa visible la grandesa de la qual està constituïda, en la mesura en què venç les pors que la intimiden, en la mesura que fa ressonar amb força paraules veraces i sensates. Sigueu testimonis disposats a arriscar, no perquè us refieu de les vostres forces, sinó perquè sabeu fer de la debilitat l'instrument perquè aparegui l'actuació eficaç de Déu.

Baixeu a la vorera del quotidià i recorreu els carrers de la vida diària en què tants dels vostres amics gasten la pròpia existència en la recerca, de vegades vana, de la felicitat. Crideu i digueu les vostres ganes de canvi.

Sigueu sentinelles, disposats a llançar signes d'amor que suscitin esperança i audàcia per viure; sigueu lliures i lúcids intèrprets de les exigències de l'Evangeli; sigueu ciutadans que gasten una mica de la seva vida pel bé comú amb esperit solidari i atent a les realitats territorials."




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada